MedyaHarbi

SON DAKİKA

BAŞKAN ÖZER, KEMİK ERİMESİ HASTASI YİĞİT CAN’I ZİYARET ETTİ

Kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden 9 yaşındaki Yiğit Can’ın, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’den oyuncak istemesi üzerine Başkan Özer, Yiğit Can ve dedesini evlerinde ziyaret etti.

16 Eylül 2024 | 130 kez görüntülendi.
BAŞKAN ÖZER, KEMİK ERİMESİ HASTASI YİĞİT CAN’I ZİYARET ETTİ

Başkan Özer, kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden Yiğit Can’ı sırtında taşırken, bir motosikletli kuryenin çektiği görüntülerle sosyal medyada gündem olan dede Temir Demir ve Yiğit Can’ı evlerinde ziyaret etti. Yiğit Can’ın isteği üzerine kendisine oyuncak hediye eden Özer; “Esenyurt’ta Demir Ailesi gibi binlerce hikâye var. Biz de bu ailelere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz,” dedi. Başkan Özer konuşmasında aileye düzenli olarak; beyaz eşya, mobilya, aylık kart yardımı ile her gün sıcak yemek desteği de sunulacağını söyledi. Özer ayrıca Yiğit Can’ın tedavisinin düzenli olarak sürdürülebilmesi için hastaneye gidiş dönüşlerinin belediyenin hasta nakil araçları ile yapılacağını belirtti.

“Sosyal belediyecilik anlayışıyla bu insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz”

Başkan Özer, sosyal devlet anlayışının önemine vurgu yaparak, “Bir devletin gücü, bir ailenin durumu ile orantılıdır. Çünkü bir zincirin gücü, en zayıf halkasıyla ölçülür. Devletin gücü, bakanların, başbakanların oturduğu saraylarla veya arabalarla ölçülmez. Esenyurt’ta böyle binlerce aile var. Bir kısmı yoksulluk içinde, bir kısmı ise kötü alışkanlıkların tuzağına düşmüş durumda. Bazıları ise geçim derdinde, akşam evine ekmek götüremiyor. Biz de sosyal belediyecilik anlayışıyla bu insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“İnsan olmak: Kendi gemisini kurtarmak değil, geride kalanlara yardım etmektir”

Başkan Özer, ekonomik imkânı olan herkesi yardıma davet ederek, “Bir belediye olmaksızın da bu insanlara yardım edebiliriz. Etrafınıza bakın; bu yoksul mahallelerde birkaç aileye yardım etmek, sizden bir şey eksiltmez ama bir aileyi mutlu eder. Onların yaşamına renk katar ve hayata tutunmalarını sağlar. İnsan olmak böyle bir şeydir, kendi gemisini kurtarmak değil, geride kalanlara yardım etmektir,” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ