MedyaHarbi

SON DAKİKA

Festival Coşkumuz Artarak Devam Ediyor

23.Erguvan Festivalimizin dördüncü günü, KÜLTÜRBÜS yolcuğuyla başladı. Çatalcamızın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan rehberlerimiz eşliğinde gerçekleşen gezide Mübadele Müzesi, Kaleiçi Surları, Topuklu Çeşmesi, İnceğiz Mağaraları, Kalfaköy Şeyh Sinan Cami ve Kırım Han Mezarlığı ziyaret edildi. KÜLTÜRBÜS, 31 Ağustos Cumartesi günü yine yollara çıkacak.

30 Ağustos 2024 | 160 kez görüntülendi.
Festival Coşkumuz Artarak Devam Ediyor

Yöresel Lezzetler Topuklu Çeşmesi’nde Yarıştı

Festivalin en renkli ve lezzetli yarışması yoğun bir katılımla gerçekleşti. El emeği ile hazırlanan ve katılımcılara tarafından büyük beğeni toplayan yöresel tatların sergilendiği “Yöresel Lezzetler” yarışmasında son kararı jüri üyeleri verdi.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Başkan Erhan Güzel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çatalca Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu tarafından takdim edildi. Yarışmada, Kerimcan Çelik – Büryan Pilavı ile 1. Olurken  Sevgi Aksoy – Kırım Göbete ile 2. ve Rengin Genç – Dilme Tatlısı ile üçüncü oldu.

“Yerel Yönetimin Önemi” Konulu Söyleşi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Bakırköy Belediye Başkanı  Doç.Dr.Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Yerel Yönetimin Önemi” konulu söyleşi Millet Bahçesinde düzenlendi. Hemen ardından Festival Sahnesinde ünlü yazar İclal Aydın, sevenleriyle buluştu.

Çatalcalı Öğretmenlerden ve Sanatçı Bilge Nihan’dan Muhteşem Sahne Performansı

 Söyleşi sonrasında festival sahnesinde, günün sahne programları başladı. Eğlencenin zirve yaptığı konserlerin ilkinde Çatalca’nın öğretmenlerinden oluşan müzik grubu “Eskiz” sahne aldı. Kendilerine plaket ve çiçek takdim eden Başkan Erhan Güzel, her alanda çocuklarımızın geleceğine katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür ederken “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, sadece eğitimle değil, sanatın birleştirici ve iyileştirici tarafıyla da buluşturan kıymetli öğretmenlerimizi, “Vefa” temalı festivalimizin sahnesinde ağırlamaktan onur duyduk.” ifadelerini kullandı.

“Eskiz” grubu sonrasında sahnede Türkçe Pop’un sevilen sanatçısı Bilge Nihan’la eğlence zirveye ulaştı. Başkan Erhan Güzel bu güzel anları, sanatçıya takdim ettiği çiçek ve plaket sonrasında sanatçıyla çektiği “Selfie” ile resmetti.

Festival heyecanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Büyük Yağlı Çatalca Pehlivan Güreşleri, Zafer Yürüyüşü ve Emir Can İğrek Konseriyle devam edecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ