MedyaHarbi

SON DAKİKA

İBB CHP’ye geçti, Büyükçekmece’nin yüzü güldü

Büyükçekmece ilçesinin yıllardır çözülmeyen, her seçim döneminde “çözeceğiz” vaadi verilen ancak seçim sonrası rafa kaldırılan imar planları, İstanbul Büyükşehri Belediyesi CHP’ye geçince tek tek çözülmeye başladı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İBB Meclisi’nde çoğunluk CHP’ye geçince Büyükçekmece’nin de yüzü güldü.

16 Eylül 2024 | 117 kez görüntülendi.
İBB CHP’ye geçti, Büyükçekmece’nin yüzü güldü

“Deprem geliyor, çok sayıda insamızı kaybedeceğiz” uyarıları dikkate alınmadı

 Büyükçekmece ilçesinin Tepecik, Türkoba, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, Pınartepe bölgelerinin uzun yıllardır çıkartılmayan imar planları bölge halkını mağdur ediyordu. Beklenen Marmara depremine hazırlık aşamasında kentsel dönüşüm çalışmaları dahi yapılamıyordu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün her fırsatta İBB Meclisi’ne seslenerek; “Deprem geliyor, ivedilikle imar planlarını gündeme alın. Yoksa çok sayıda insanımızı kaybedeceğiz” uyarıları da dikkate alınmadı.

Tepecik ve Dizdariye halkı için sevindirici gelişme

 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İBB Meclisi’nde çoğunluk CHP’ye geçince Büyükçekmece’nin de yüzü güldü. İlk olarak Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarında Tepecik halkının uzun yıllardır beklediği, Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet mahallelerinin bir bölümüne ait 1/1000’lik imar planları mecliste oybirliğiyle kabul edildi ve İBB Meclisi’ne gönderildi.

İBB Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarından Büyükçekmece için bir sevindirici haber daha geldi. Dizdariye mahallesinin bir kısmını kapsayan Kanuni Sultan Süleyman köprüsü 1/1000’lik uygulama imar planı CHP’li Meclis üyelerinin oyları ile İBB meclisinde kabul edildi. Bölge halkının uzun yıllardır beklediği ve nerdeyse kangren haline dönüşen imar planlarının Mart 2024 seçimlerinin hemen ardından gündeme alınması ilçede sevinçle karşılandı.

 Başkan Akgün: Vatandaşlarımız yetkiyi verdi, İBB’de çoğunluğu sağladık ve gereğini yaptık!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Tepecik ailemizin uzun yıllardır beklediği imar planları Eylül ayından meclisimizden oybirliğiyle geçti. Planları imzaladık ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunmak üzere gönderdik. İBB Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarında da, Dizdariye mahallemizin bir kısmını kapsayan Kanuni Sultan Süleyman köprüsü 1/1000’lik uygulama imar planı CHP’li Meclis üyelerinin oyları ile İBB meclisinde kabul edildi. Vatandaşlarımız yetkiyi verdi, İBB’de çoğunluğu sağladık ve gereğini yaptık. Olası İstanbul depremine karşı, Tepecik merkezinde de kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hız kazandırarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak zorundayız. Başta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, İBB Meclisi’ne, Büyükçekmece Belediye Meclisi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ